Name: Common Core Workbook Test Worksheet Chinchillas are

Name: ______________________
Common Core Workbook Test Worksheet
Chinchillas are small rodents that are native to the Andes Mountains of South America.
They are named after the Chincha people, who once made garments from the small animals'
fur. Today, chinchillas are often bred in the United States and sold as pets.
In the wild, chinchillas eat fruits, seeds, plants, and small bugs, but domestic chinchillas are
unable to digest these things. Chinchillas bred as pets eat hay and are kept in cages much like
mice. Chinchillas also need lots of exercise in their habitat, and they need small chew toys to
keep their teeth short.
Chinchillas have also been used in research of the auditory, or hearing, system. Chinchillas
are used as models for this research because their hearing ability is similar to that of humans.
Scientists have studied chinchillas to learn how the cochlea, a structure in the inner ear,
functions.
1. Read this sentence from the passage.
In the wild, chinchillas eat fruits, seeds, plants, and small bugs, but domestic chinchillas are
unable to digest these things.
Based on this statement, what is the author suggesting?
A. Chinchillas bred by the Chincha people are able to adapt better in foreign environments.
B. Chinchillas should only be kept as pets by the Chincha people in South America.
C. Chinchillas that are kept as pets will get sick from eating the same diet as wild chinchillas.
D. Chinchillas who are removed from the wild will not survive in a domestic habitat.
2. Which statement from the passage supports the idea that chinchillas are useful
in science?
A. They are named after the Chincha people, who once made garments from the small animals'
fur.
B. In the wild, chinchillas eat fruits, seeds, plants, and small bugs, but domestic chinchillas are
unable to eat these things.
C. Chinchillas are used as models for this research because their hearing ability is similar to that
of humans.
D. Chinchillas also need lots of exercise in their habitat, and they need small chew toys to keep
their teeth short.
3. Dear Senator Riley,
I read in the local newspaper that you voted against Senate Bill 487, which would grant
greater freedom of the press and thus greater government transparency. I read your arguments,
and I believe that you made one or two thoughtful points. However, I do not believe you are
representing the will of the voters. A recent poll showed that 65% of the voters in your district
were in favor of Senate Bill 487. When this issue comes up again, please remember that you do
not have the people on your side.
Name: ______________________
Sincerely,
William Blixton Merryweather
The tone of this letter could best be described as
A. angry.
B. respectful.
C. unintelligent.
D. pleased.
4. Select the pair of words that best expresses a relationship similar to that
expressed in the pair below.
Krusty Crab: Spongebob
A. Pineapple house : Gary
B. Chum Bucket : Plankton
C. Patrick : rock
D. Squidward : clarinet
5.
Finishing the assignment became more difficult for Oz after his sister spilled juice on his library
books.
What is the gerund phrase in the sentence?
A. on his library books
B. became more difficult for Oz
C. Finishing the assignment
D. after his sister spilled juice
6.
The audience members sat on the edge of their seats because they wondered how the hero
planned to avenge his father's death.
What is the infinitive in the sentence above?
A. to avenge
Name: ______________________
B. of their seats
C. how the hero
D. on the edge
7.
Cell phones have made the roadways more dangerous in the past several years. The
American Automobile Association has released a report on cell phone usage and driving. The
report found that more than 50% of American drivers have used a cell phone while driving a car.
Talking on the phone also makes a driver 30% more likely to be involved in an accident. To
make travelling in a car safe, people are going to have to hang up the phone and drive.
What kind of support does the author give for the statement that cell phones have
made the roads more dangerous?
A. analogy
B. statistics
C. example
D. opinion
8.
Gidget's long hair was impressively long. Her hair could almost sweep the ground if she
would let it. It glistened during the day and glowed in the night.
If the author wanted to write a compare and contrast passage, what should he or
she write next?
A. Gidget combed her hair 100 times every day.
B. Gidget tied her up to keep it off the ground.
C. Her hair shined better than all the girls in class.
D. Her hair was straight black with a few waves.
9. What is the best way to change this sentence from passive voice to active voice?
The audience was moved to tears by the beautiful voices of the choir.
A. Of the choir, the audience was moved to tears by the beautiful voices.
B. To tears, the audience was moved by the beautiful voices of the choir.
C. The tears of the audience were moved by the beautiful voices of the choir.
D. The beautiful voices of the choir moved the audience to tears.
Name: ______________________
On July 20, 1969, Apollo 11 became the first manned mission to land on the Moon. The
mission involved astronauts Neil Armstrong, Buzz Aldrin, and Michael Collins. Armstrong’s first
steps on the Moon were accompanied by his historic words: “That’s one small step for man, one
giant leap for mankind.”
The landing fulfilled the goal set by President John F. Kennedy eight years earlier. He
wanted the United States to make it to the Moon within the decade. He believed this to be an
important accomplishment in the space race against the U.S.S.R. Kennedy said, "We choose to
go to the Moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because
they are hard."
On the Moon, Astronauts Armstrong and Aldrin experimented with various methods of
movement in the diminished gravity. Long leaping steps seemed to work best for moving about.
They explored the surface for about two hours, collected 47 pounds of lunar samples, and
planted the American flag on the Moon’s surface. The crew safely returned to earth a little over
eight days after leaving.
10. Which of these is the best summary of the second paragraph?
A. The landing fulfilled President Kennedy's goal and kept America ahead in the space race
with the U.S.S.R.
B. The Moon landing of the Apollo 11 was important because it fulfilled the goal set by
President Kennedy.
C. President Kennedy said that it was important for the America to stay ahead of the U.S.S.R. in
the space race.
D. American chose to go to the Moon in the 1960s and to do other things because they were
hard and not easy.
Name: ______________________
Answers
1. D
2. C
3. B
4. D
5. C
6. A
7. B
8. C
9. D
10. A
`