Minnesanteckningar Föräldramöte F04 2015

Minnesanteckningar Föräldramöte F04 2015‐03‐30
1. Ekonomi
Magnus Blomberg redovisade lagets ekonomi som är god efter ett tufft 2014. Vi har en buffert till kläder och cuper. Gör reklam till nära och kära för ”Gräsroten”
Alla som har konto hos Svenska spel kan välja 3 föreningar som man stöttar. Det kostar ingenting för den som spelar men vår föreningen får bidrag. Det finns två alternativ som ni kan välja: Saltsjö‐Boo IF Huvudförening och Saltsjö‐Boo IF Fotboll. Välj båda så får vi dubbelt upp...
https://svenskaspel.se/grasroten/hitta?searchstring=saltsj%F6‐boo+if
2. Hemsida
s‐bif.com
Hemsidan är under uppbyggnad. Gå in på hemsidan och klicka på gubben uppe i högra hörnet så kan ni se vilka aktiviteter man är kallad till och vilka man svarat/inte svarat på. I kalendern under F04 fliken ligger lagets alla aktiviteter.
3. Utesäsongen Träning:
Under vårterminen har vi två ordinarie träningstillfällen: Måndagar 17.30–19.00 på Orminge BP och Torsdagar 17.30–19.00 på Stavsborgs IP i Älta. Vi samlas 15 minuter innan dvs. 17.15 utanför planen och värmer upp med knästärkande övningar och stegar för snabba fötter.
Fokus på träningarna i vår för kommer vara teknik och trygghet med boll. Vi försöker ha en kontinuitet i övningarna för att tjejerna skall känna igen övningarna och verkligen bli trygga med bollen. Vi ledare uppskattar att ni uppmuntrar tjejerna att träna med bollen hemma och titta på fotboll (live och tv). Vår målsättning för denna säsong är också att höja intresset, engagemanget och intensiteten hos tjejerna på träning och match.
Under vårterminen kommer vi hyra in Madelene Göras från Goeras Football Education som var mycket uppskattad när hon var med på träningsdagen den 15/3. Detta betalas av lagkassan. Hon kommer framförallt att fokusera på teknik och tjejerna kommer få möjlighet att träna för henne varannan vecka kl. 16‐17 i halv grupp. Kallelse med dag och plats kommer inom kort. Spelare som känner att det blir för mycket att träna 3ggr varannan vecka ska prioritera de ordinarie träningarna med laget då Madelenes träning är en bonus. Under de närmsta veckorna har vi 3 nya tjejer som tränar med oss (Alice, Olivia & Meja). Vi ledare utvärderar tillsammans med spelarna och deras föräldrar om fortsättning i laget. Intresse och närvaro är dom två viktigaste parametrarna när vi tar in nya spelare.
Matcher:
Vi är anmälda till ca 6 utomhuscuper (ex Giff & Aros) nu på vårsäsongen. Kallelser har gått ut under mars månad med bindande anmälan. Det kommer gå ut en definitiv matchkallelse till dom 9‐10 tjejer som skall spela varje cup ca 1 vecka före cupstart. Målsättning är att alla tjejer skall kallas till lika många cuper (ca 3‐4 st i vår). Dock spelar träningsnärvaro in och vi önskar att tjejerna kan ligga på minst 80% i träningsnärvaro.
Vi har för avsikt att spela 2‐3 utomhuscuper i höst förutom Sanktan.
4. Sanktan Vi har 3 lag anmälda till Sanktan denna säsong. Ett lag i vardera nivå, lätt, medel och svår. Vi är en trupp och kommer fortsätta att rotera tjejerna mellan dom olika nivåerna/lagen för att alla skall få utmaning på den nivån där vi anser att respektive tjej befinner sig. Träningsnärvaro och intresse kommer ligga till grund för om tjejerna kallas till 1 eller 2 matcher/vecka. Hör av er till Daniel om er dotter endast vill spela 1 match/v. Kallelser kommer skickas ca 1 vecka före match med relativt kort svarstid (2‐3 dag). Hela årets matcher ligger redan nu i kalendern på hemssidan. s‐bif.com
F03 och P04 har aviserat att dom behöver låna spelare av oss under säsongen och där kommer dom tjejer som vi anser är mogna för dessa matcher att delta. Vi är mycket tacksamma om ni svarar så snart som möjligt på kallelser då det gör att vi ledare lättare kan planera träningar, matcher, cuper och andra aktiviteter. 5. Fikakorgen
Fikakorgen är en trevlig företeelse som vi beslutade att fortsätta med. Den är också en bra inkomstkälla som finansierar alla domaravgifter och ger ett bra överskott. Under Sanktan kommer det finnas en fikakorg på alla hemmamatcher (Orminge BP). Om man blir tilldelad fikakorgen på en match och har förhinder är man själv ansvarig för att byta och skaffa ersättare. Fikakorgsansvarig ser till att domaren får betalt och lämnar kvitto till ansvarig tränare. Summa på intäkter (cash+domar avg) mejlas till [email protected] Rapportera intäkt och swisha till 072‐5713090 så snart som möjligt efter match så underlättar vi för Lars Einar.
Det finns 2 pumptermosar och ca 30 muggar som man kan låna i samband med sitt fikakorgsansvar. Catja Törnqvist är fikakorgsansvarig.
6. Giffcupen & Aroscupen
Till Giffcupen (24‐26/4) har alla 22 tjejer tackat ja :‐) och vi har anmält två lag. Laget åker tillsammans med ledarna och mer information kommer när vi närmar oss.
Aroscupen är samma helg som tidigare dvs. första helgen efter midsommar (25‐28/6) och där har 21 tjejer anmält sig. Hela Saltsjö‐Boo IF åker till Aros i år och kommer bo på samma förläggning (Hamreskolan).
När det gäller packningen är det bra om tjejerna kan bära sina egna väskor på cuperna. Madrasser får inte vara över 90 cm breda och under dem ska tjejerna ha ett lakan för att minska knarret. 7. Föräldrafesten Den 18 april har vi föräldrarfest, se sep kallelse. Alla föräldrar betalar 300:‐/st även om man inte ska gå. Detta är ett sätt att få in pengar till lagkassan och samtidigt ha en trevlig kväll. Festen blir istället för försäljningsaktivitet i vår. Mötet beslutade att det är fortsatt ok att köpa sig fri från gemensamma försäljningsaktiviteter framöver.
8. Sommarläger med Boo IS
Även i år kommer vi samarbeta med Boo IS kring ett sommarläger. Ett 2‐dagarsläger kommer genomföras på måndag och tisdag (Arosveckan) 22‐23/6 till en kostnad av ca 750kr och ett 5‐dagarsläger kommer genomföras mån‐fre v.33 (10‐14/8) till en kostnad av ca 1750 kr. I avgiften ingår instruktörer, lunch och mellanmål. Mer information kommer i sep mejl.
9. Aktiviteter för tjejerna Vi planerar att åka till äventyrsbadet i Gustavsberg tillsammans med tjejerna. Vi behöver då hjälp av några mammor. Andra initiativ och idéer om aktiviteter som vi kan göra med tjejerna mottages gärna, anmäl till Hanna.
10. Sociala medier
En WhatsApp‐grupp är skapad för tjejerna + ledarna och vi är med och följer vad som händer. Kika gärna på era döttrars telefoner ibland för att se deras konversationer där.
Det finns en sluten Facebook‐grupp för Saltsjö‐Boo IF F04 som vi gärna ser att alla föräldrar går med i för att hänga med i resultat, foton och andra händelser som läggs ut där. Glöm inte “gilla” klubbens officiella Facebook‐sida Saltsjö‐Boo IF. Bjud in släktingar och vänner till denna sida för att sprida vår fina förenings framfart.
11. Övriga frågor Idén om spelarkonto presenteras.
I samband med att laget säljer produkter för lagkassan har det framkommit önskemål om att spelar som säljer mer än det bestämda antal som ska säljas, ska ha möjlighet att öronmärka pengarna för framtida utgifter kopplade till laget/föreningen.
Diskussion fördes kring för‐ och nackdelar samt hur olika inkomster till laget ska värderas (t.ex. sponsorer och tid). Ledargruppen diskuterar detta och återkommer hur vi går vidare med detta och vad vi anser bäst för laget.
12. Övrig information som framfördes på mötet
● Myrsjö BP förväntas stå klar 1/8‐2015
● Tjejerna har fått två mössor. En svart (fr lagkassan) som dom kan ha på fritiden, skolan etc och en orange (fr fam Pettersson) som vi kan ha på träning och match så vi ser enhetliga ut när vi är tillsammans.
● Föreningen står för overall och matchkläder (shorts & tröja). Dessa bekostar laget/föreningen om man växer ur och ska om man slutar återlämnas till lagledaren. ● En e‐handel för Saltsjö‐Boo IF står klar inom kort. Där kan spelare, föräldrar, supporters mf handla produkter från vår klubbprofil. Vi har bonus på allt som beställs där och varje krona går tillbaka till våra barn eftersom alla i föreningen arbetar ideellt. http://www.sportgrossen.se/foreningssidor/saltsjooboo‐if‐c‐326‐1.aspx ● Stefan, Tony och Daniel har fler uppdrag i föreningen. Stefan är huvudtränare för P06, Tony huvudtränare för F06 och Daniel sitter i styrelsen.
● I samband med fördelning av tider i år på utomhusplaner har ett samarbete mellan Boo IS, FC Boo och SBIF inletts. Detta för att i konkurrens med dom större klubbarna i Nacka ha en möjlighet att få så bra tider och planer som möjligt för våra tjejer och killar. Arbetsnamnet på denna grupp har varit Boo‐
Alliansen.
● Under säsongen kommer Landslagets målvaktstränare Lasse Eriksson att genomföra några träning för intresserade spelare och även utbilda tränare i respektive lag. Om er dotter är intresserad kontakta Daniel.
● Om någon har ett rum bokat i Västerås i samband med Aroscupen och inte behöver det – kontakta familjen Ullén ● Vid frågor, tveka inte att hör av er till oss!
● Administrativa frågor: Hanna
● Sportsliga frågor: Daniel
● Ekonomiska frågor: Lars Einar ● Tack för bra uppslutning på kvällens möte!
Hälsningar
Ledarna genom Hanna & Daniel
Glädje‐Bredd‐Engagemang